Loading

Angažovanje mladih u proizvodnji zaštnih vizira za medicinske radnike i javne službenike na Kosovu

Tokom meseca decembra, usled konstantno velikog broj zaraženih, naši mladi volonteri uspeli su da proizvedu i podele 15000 vizira koji će poslužiti i pomoći zdravstvenim radnicima na Kosovu.

Viziri napravljeni u okviru našeg Centra za inovacije dodeljeni su Ministarstvu zdravlja u broju od 12500 vizira, zatim 1500 bolnici u Severnoj Mitrovici (koja će u skladu sa potrebama ostalih zdravstvenih institucija u većinski srpskim sredinama vršiti raspodelu), opstini Kamenica kojoj je pomoć bila hitno neophodna. Kao i veliki broj vizira koji je podeljen, ugostiteljskim objektima, prodavnicama i ostalim biznisima uslužne delatnosti.

Nadamo se da će ova naša misija biti od koristi u ovim teškim trenucima, te da će u velikoj meri pomoći u borbi protiv COVID-19 pandemije.

Podsećamo jednu sličnu inicijativu smo uradili 11. maja ove godine, kada smo zdravstvenim ustanovama u južnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću, Gnjilanu, Vučitrnu, Suvoj Reci, Kamenici I Donjoj Gušterici podeli preko 500 vizira. Spremni smo da u zavisnosti od situacije i u budućnosti pokrenemo iste akcije i budemo pripravni za buduće akcije koje će doneti korist i pomoć zajednici.

Mitrovica Innovation Center i LINK posebnu zahvalnost duguju UNMIK – United Nations Mission in Kosovo, koji nam je omogućio neophodnu podršku, kao i našim volonterima i zaposlenima.

Video o celom procesu pogledajte na sledećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=CPHMoHljBzM