ARTathon konferencija

Datum : 19/09/2019

Da li si i ti umetnik/ca, aktivista/aktivistkinja, dizajner/ka, građanin/ka sa idejama, i želiš da stvaraš promene koje želiš da vidiš u svom gradu? Ako misliš da jesi, ne čekaj, prijavi se!

U toku meseca septembra, tačnije 30. septembra  pozivamo 30 mladih kreativaca sa područja regiona Mitrovice da se prijave i budu deo  prvog umetničkog maratona – ARTathona posvećenog pozitivnim promenama kroz umetnička rešenja. ARTathon  okuplja mlade umetnike, dizajnere, aktiviste i obične građane oko istog cilja da tokom 24 časa kreiraju ideje i na taj način kroz kulturno stvralaštvo skrenu pažnju na sebe, problem koji vide, ili rešenje do kojeg žele da dođu. Nakon završetka ARTathona, stručni tim mentora će odabrati tri najbolje ideje koje ćemo mi podržati u realizaciji.

Timovi će biti sačinjeni od petoro ljudi. Upoznavanje sa novim ljudima je ono što ARTathon čini kompletnim i u tom duhu timovi će biti formirani pred sam početak istog.

 

Šta ako dođe do komplikacija tokom ARTathon-a ili kakvih tehničkih problema?

Bez brige, u svakom momentu će tu, za vas, biti mentori-eksperti koji će vam pomoći da napravite korak dalje. Pored toga, ohrabrujemo sve timove da budu otvoreni za pomoć drugim timovima, jer je cilj  zajednički.

Koliko košta?

Učešće na ARTathon-u je besplatno. Internet, hrana i piće su obezbeđeni, vaše je samo da ponesete dobru energiju. 

Svi odabrani učesnici i učesnice su u obavezi da budu deo celodnevnog događaja.

Šta ukoliko nemam ideju, ali imam veliku želju da učestvujem?

To je sasvim u redu, mi i naš tim mentora ćemo vam biti na raspolaganju da zajedno razvijete ideju pre samog događaja!

 

Mi verujemo da se za 24 časa može promeniti mnogo stvari, verujete li i vi?

Kako biste se prijavili popunite formular ispod do 28-og septembra.

https://drive.google.com/open?id=1ZEr-C9yTbf4uDtA6cL7pfgOxwpNIA4ixBdGhht7nC-w

Ovaj aktivnost deo je projekta „ARTvism – povezivanje zajednica kroz kulturu i umetnost“ koji finansira Kosovska fondacija za otvoreno društvo (Kosovo Foundation for Open Society (KFOS) a sprovode nevladina organizacija LINK i Futja Ngjyrë.

 

ARTathon – OPEN CALL – SRB

ARTathon – OPEN CALL – ENG

ARTathon – OPEN CALL – ALB