Loading

BLink konferencija

Koliko je godina potrebno da imate kako biste osmislili izum?

Da li analizirate i prepoznajete probleme u vašoj okolini? Da li se trudite da na njima radite?

Nakon brojnih predavanja o komunikacionim veštinama, preduzetništvu, predstavljanju biznis ideje, rukovanju arduino pločama, programiranju senzora, naši najmlađi genijalci su se fokusirali na prepoznavanje problema u zajednici, i pronalaženje rešenja za iste.

Izuzetno smo ponosni na njih, i radujemo se budućnosti koja je u njihovim rukama.

Pobednički tim Smart Green briljirao je sa svojim prototipom Pametna saksija. Njihov izum je saksija koja je programirana da samostalno zaliva biljku koja se u njoj nalazi. Ugrađeni senzor detektuje vlažnost zemljišta, te tako šalje signal do pumpe sa vodom i zaliva je. 

Drugoplasirani tim čine dve izuzetne devojke koje su se bavile istraživanjem dečijih igračaka i njihovim uticajem na razvoj dece. Osmislile su auditivnu igru memorije za decu koja će biti cenovno pristupačnija od trenutno ponuđenih u prodavnicama.

Treće mesto, po odluci žirija, zaslužilo je tim Fan Tech. Njihov prototip sačinjava senzor koji unapređuje rad ventilacionog sistema. On detektuje količinu duvanskog dima u prostoriji, prvenstveno namenjeno ugostiteljskim objektima, i pokreće ventilacioni sistem isključivo kada za to postoji potreba. Njihov cilj je kako redukovanje duvanskog dima u prostoriji, tako i ušteda električne energije koju ventilacioni sistem koristi.