Loading

Mitrovica Online Hackaton – 1. izdanje

Mitrovica Online Hackaton 1st Edition

Cilj hakatona je da zajedničkim snagama za 48 časova kreiramo društveno odgovorna i/ili inovativna rešenja koja će doprineti poboljšanju u razumevanju ili u rešavanju problema iz zadatih oblasti:

– Odgovor na COVID-19
– Zaštita životne okoline i zelena energija
– Mediji
– Preduzetništvo
– Turizam
– Obrazovanje

Šta ako dođe do komplikacija tokom hakatona ili kakvih tehničkih problema?

Bez brige, u svakom momentu će tu, za vas, biti mentori-eksperti koji će vam pomoći da napravite korak dalje. Pored toga ohrabrujemo sve timove da budu otvoreni za pomoć drugima, jer cilj je zajednički.

Svi odabrani učesnici i učesnice su u obavezi da budu deo sva tri (ne cela) dana događaja.

Mi verujemo da se za 48 časova može promeniti mnogo stvari, verujete li i vi?

Po završetku, 48 sati rada pod pritiskom, 9 timova. 42 učesnika, 7 mentora i tone adrenalina i energetskih napitaka. Sve je to ostalo za nama.

Ponosni smo na sve koji su bili sa nama. Ipak, morali smo da proglasimo i pobednike:
1. mesto – Tim LogiDevs, Help4Help i njihova ideja koja na određeni način priskače u pomoć ljudima kojima je pomoć neophodna.


2. mesto – Tim W3 lab, Tvoj majstor – sa idejom koja će vam trebati ukoliko imate bilo koji problem sa strujom, vodom i vatrom u kući tako što će vam olakšati da unajmite majstora po svojoj želji i preporuci drugih.


3. mesto – Tim Juniori – mlada ekipa sa idejom EcoCamera koja će ako je budemo koristili uticiati na potpuno izumiranje divljih deponija i učiniti da naša okolina bude čistija.

Hakaton organizuje Lokalna Inicijativa LINK uz podršku UNMIK-a.